previous arrow
next arrow
Slider

Vold i familien

Oplever dig problemer såsom: vold i familien, mor er voldelig, far er voldelig, seksuelle overgreb? Så skal du tale med en professionel og få hjælp og støtte. Her i Danmark er det direkte forbudt, at man slår børn.

Desværre finder vold mod børn sted hos nogle familier. Disse familier har brug for hjælp såsom familieterapi, for vold skal stoppes. Det er vigtigt, at du vil fortælle om, hvad det er, der foregår hjemme i din familie. Så er der en ordentlig chance for, at vi kan få stoppet volden i din familie. Alle skal have det godt, være trygge og glade – Den Sociale Skadestue kan hjælpe dig

Vold i familien – Er mor er voldelig, eller far er voldelig?

Hvis en af dine søskende bliver slået, må det være forfærdeligt for dig at se på. Det er forståeligt, hvis du forsøger at hjælpe din søskende, uanset om du selv får problemer. Det er meget flot og modigt af dig, at du vil fortælle andre om problemerne med vold i din familie og bede om hjælp. Socialforvaltningen i din kommune skal hjælpe børn og voksne, hvis der sker vold i en familie. Du kan kontakte en voksen, som du kender godt. Denne voksne kan hjælpe dig med at kontakte selve Socialforvaltningen.

Måske har du en rigtigt god lærer, som du nærer stor tillid til, og kan betro dine problemer til. Den voksne kan også fint være en fra din egen familie. Hos Børns Vilkår kan du få hjælp og støtte fra en såkaldt bisidder. En bisidder betyder en socialrådgiver, og denne person kan fortælle dig dine rettigheder. Bisidderen kan også hjælpe med at få kontakt til Socialforvaltningen i din kommune.

Hvis der bliver aftalt møder, kan bisidderen hjælpe og støtte dig samtidig. Du kan ringe til noget, som hedder Børnetelefonen på tlf.nr. 116 111 og sætte dem ind i din situation. Psykisk vold er også en alvorlig sag, og uanset hvad skal du tale med en voksen og få hjælp.

Det er meget skadeligt for børn, hvis børnene skal vokse op i en familie med vold. At være vidne til at vold er faktisk lige så skadeligt, som hvis man selv bliver udsat for vold. I vores krisecenter står hjælp til børn meget højt. Børn, som overværer vold, kan være mistroiske eller aggressive, have dødsangst, eller virke helt upåvirkede. Børn reagerer meget forskelligt, hvis de oplever vold eller seksuelle overgreb. Børn kan føle, at det er deres skyld. Det er aldrig rigtigt.