previous arrow
next arrow
Slider

Mobning

Er du udsat for mobning – bliver du drillet? Oplever du mobning, lavt selvværd og ulykkelig, så kontakt Den Sociale Skadestue og snak med os. Desværre finder mobning sted mange steder. Det rammer hårdt for dem, mobbes. Børn kan være forfærdeligt onde og barske mod hinanden. Mobningen kan tilmed finde sted på sociale medier, SMS’er, e-mails m.m.

Det kan gå hårdt for sig, og tonen kan være urimeligt hård. Det skal ingen leve med, og mobning skal simpelthen tages alvorligt og stoppes. Der skal gøres noget ved mobningen, og sættes en effektiv stopper for problemet. Den involverede skole, forældrekredsen og børnene i klassen m.m. skal tage mobning alvorligt.

Alle fortjener at være trygge, og ingen skal være bange for at komme i skole. Intet barn skal gå og frygte at gå hen til skolen, eller opholde sig på skolen. Det gælder også, når barnet har fået fri fra skolen, og skal til at gå hjem. Måske skal nogle børn selv gå hjem fra skolen – alt afhængig af barnets alder m.m.

Mobning – Ingen skal være bange for at komme i skole

Mange børn går rundt med en stor knude i maven, når børnene går på vej til endnu en dag i skole. Desværre er der mange børn, som mobbes. Mange af disse børn fortæller, at de har en slem hovedpine, når de tager hjem igen efter endnu en skoledag. Hos Den Sociale Skadestue taler vi ofte med stakkels børn, som bliver mobbet af deres skolekammerater.

Børnene kan fortælle os grumme historier, som vedrører skoledage, hvor børnene ligefrem er blevet hånet. Deres skolekammerater er kommet med grimme tilråd mod de mobbede børn. Herudover er de mobbede børn blevet bevidst holdt uden for leg, og samtidig også holdt uden for gruppearbejde i flere fag. Disse grimme scenarier er blevet hverdagskost for mange børn, som mobbes fælt af skolekammeraterne.

Man skulle så tro, at de mobbede børn har helle – altså fred for ydmygelserne, når disse børn er kommet hjem fra skole. Dette er desværre langt fra sandheden, for hjemmet kan ikke skærme de mobbede børn mod flere nederlag og mere mobning. Dette skyldes, at børnene også bliver udsat for mobning på de sociale medier. Herudover fortsætter mobningen efter skoletid også via fremsendte SMS’er. Det er vigtigt, at mobningen stoppes, så ingen børn svigtes. Ingen børn skal græde sig i søvn og frygte næste dag. De voksne skal taget ansvaret for børns trivsel.