previous arrow
next arrow
Slider

Har du depression?

Har du svært ved at overskue din nuværende situation? Du har måske søgt på depression, depression symptomer, depression hjælp, depression behandling m.m. Men vær ikke angst, for der er professionel hjælp at hente hos Den Sociale Skadestue. Vi er en psykiatrisk skadestue med psykoterapeuter, som du trygt kan tale med. Vi har tavshedspligt, og er til for at hjælpe dig videre.

Depression – Vær ikke angst, for du er ikke alene med problemerne

Du skal virkelig tale med nogen, så du kan blive hjulpet, før du får det værre. Depression symptomer kan være energiløshed og træthed, søvnforstyrrelser, koncentrationsbesvær, tankemylder m.m. Andre depressionssymptomer er selvmordstanker, appetitforstyrrelser, selvbebrejdelser, tvangstanker, nedsat seksualdrift samt angst og indre uro m.m.

At passe sit job kan være svært at have energi til, og det er ikke dovenskab, så den depressive skal ikke presses hertil af omgivelserne. Dette pres vil forværre selvbebrejdelserne. Depression er en sygdom, og folk med brækket ben tvinges ej heller til at maratonløb. Den syge kan ligge vågen i timevis, før søvnen indtræffer, eller vågner fx kl. 04.00 og kan ikke falde i søvn igen.

En depression påvirker næsten alle hjernefunktioner og giver koncentrationsbesvær, huskevanskeligheder og minder om Alzheimers. Flere med depression er selvmordstruede, hvor 10-15% begår selvmord ved manglende behandling. Det er vigtigt, at depressionen bliver behandlet. Ved depression svigter appetitten ofte, og mad osv. har mistet din velsmag. Uden væskeindtag kan døden indtræffe efter få døgn. Enkle med depression får voldsomt større appetit – ofte ved vinterdepression.

Mange mennesker har selvbebrejdelse fx, om at de ikke tager sig sammen, og vender det mod dem selv. Den syge skal få talt med nogen og få læsset af på andre, som gerne skal korrigere den syge. For nogle med depression opleves der anfald af angst og indre uro, hvilket belaster den syge yderligere. Dem med indre uro har ikke finde ro og er særligt selvmordstruede.

Mange med depression har også tvangstanker – fx om at skade en elsket person eller overdimensioneret angst for bakterier m.m. Det er meget skræmmende for den syge, som kan frygte at blive sindssyg eller miste selvkontrollen. Almindeligvis er sexlysten også meget nedsat under en depression.

Heldigvis kan depression blive behandlet med psykoterapi til lette og moderate depressioner, antidepressiva til moderate til svære depressioner og sjældnere elektrochok til de allersværeste depressioner. Behandlingens formål er forbedring af humøret, arbejdsevnen, livskvaliteten og forholdet til andre mennesker.