previous arrow
next arrow
Slider

Familierådgivning

Den Sociale Skadestue kan hjælpe med flere ting: Familierådgivning, familiestridigheder og familieterapi m.m. Den Sociale Skadestue har tavshedspligt, og du er anonym, så du kan trygt kontakte os. Du kan få akut hjælp hos os, og vi giver os tid til at tale ordentligt med dig og lytte. Du kan få gode råd til et godt familieliv samt til at undgå flere konflikter og risikoen for brud.

Familierådgivning – Du kan trygt kontakte os hos Den Sociale Skadestue

Måske har du været udsat for brud eller overværet store konflikter hjemme i din familie. Det vil du sikkert gerne undgå ske igen fremover. Det kan være, at din forbindelse til nogle i familie er uigenkaldeligt brudt. Måske har du ikke haft regelmæssig kontakt til en del af din familie, men vil gerne genoprette kontakten hertil.

Men vær opmærksom på, at begge parter skal ønske kontakt igen på trods af nogle gange massive forhindringer. Forhindringer kan være folks forskellige opfattelse af ting såsom hvad er acceptabelt vedrørende uddannelse, partner, seksualitet, job. Hvis du har grimme mén indeni efter grimme oplevelser, så tag først stilling til det, før du kontakter modparten.

Nogle mennesker er ikke gode til at tale sammen om problemerne. Derfor er deres eneste løsning på problemer desværre at bryde med modparten i tilfælde af konflikt. Måske har du været så uheldig at blive vidne til, at dine forældre har afskåret kontakten til dine forældres søskende, nogle nære bekendte/venner eller måske bedsteforældrene. Måske har disse mennesker blot sagt eller gjort noget, som dine forældre ikke har kunnet acceptere eller håndtere.

Du savner sikkert de pågældende, og det kan man jo godt forstå. Derfor vil det bedst, hvis situationen og konflikten kan løses på en måde, der er fair for alle parter. Dine forældre kan måske kun løse en konflikt ved at lukke helt af overfor konflikten. Det vil sige, at dine forældre måske kæmper eller simpelthen flygter. På denne måde findes der altså ikke en gylden middelvej for dine forældre. Det er enten kamp eller flugt for dem desværre.

Hvis det er situationen i din familie, så er det måske svært at elske nogen ubetinget. Hvis du har lært, at kærlige følelser bare kan lukkes ned straks, når folk laver fejl, er det svært. Det vil være godt for din familie at finde alternative måder til konflikthåndtering. Man bør ikke spilde sin tid på at være vred.